Smart Kinder Villa

Activitati

Dezvoltare personală prin teatru

Noi, părinții, ne dorim de la copiii noștri să fie performanți, să aibă rezultate pe măsura, alimentându-le, de multe ori fără să vrem, competitivitatea, crezând că astfel vor fi de succes! Performanța este o consecință a creșterii armonioase! Copilul, pentru a deveni autonom, are nevoie de un bagaj care să conțină unelte pe care le dobândește prin joacă, nu prin dresaj!

Laboratorul de dezvoltare personală prin tehnici de teatru și improvizație pe care l-am creat la Smart Kinder Villa, are ca obiectiv stimularea creativității, exprimarea ideilor – fără teama de expunere, crescând astfel stima de sine. Înțelegerea și gestionarea emoțiilor va fi o consecință a jocurilor, ce au, printre altele, ca destinatie, dezvoltarea inteligenței emoționale!

Lucian Blaga, în poezia “Trei fețe”, surprinde exact etapa cea mai importantă din viața noastră, Copilăria, spunând astfel:

“Copilul râde: Înţelepciunea şi iubirea mea e JOCUL!-“

Limba engleză

Opționalul de limba engleză se bazează atât pe dezvoltarea comunicării în limba engleză, cât și pe a crea un cadru natural de exprimare. Pentru a înțelege și a comunica într-o limbă straină, este importantă expunerea la cât mai mult material audio în acea limbă. Apoi, pentru a ne exprima corect și coerent, ne formăm un vocabular și o structură  gramaticală. Dar toate trebuie să fie aproape de universul lor (al copiilor) și de nevoile vârstei.

Ora de engleză pleacă de la o tema de care se leagă activitățile. Se folosesc fișe, povești, jocuri se foloseste material audio – toate făcute pentru a fixa elementele învățate și de a dezvolta o înțelegere naturală a limbii,  și o exprimare fără inhibiții.

Pian

Diverse studii arată că învățarea de a cânta la pian îmbunătățește abilitățile care ajută să ai mai mult succes în oricare domeniu de activitate. Aceste studii indică o legătură directă între lecțiile de muzică și un succes mai mare în viața profesională și personală. Aici enumerăm șase abilități esențiale care se exersează în timp ce înveți să cânți la pian.

  • Cântatul la pian îți accentuează capacitatea de concentrare
  • Cântatul la pian te învață perseverența
  • Cântatul la pian te face mai disciplinat
  • Cântatul la pian îți îmbunătățește gestionarea timpului
  • Cântatul la pian îți îmbunătățește inteligența emoțională
  • Cântatul la pian îți îmbunătățește memoria

Atunci când cânți la pian, se activează  concomitent multe zone diferite ale creierului și se interconectează.

Backstunde (ora de gătit)

În afară de timpul prețios pe care îl petrecem gătind împreună, și care ne creează amintiri frumoase, noi credem că, în copilărie, învățăm multe pregătind mâncarea împreună:

Copiii trebuie să se concentreze într-un anumit mod pe o sarcină specifică (coacerea tortului XY) și să finalizeze sarcina pentru a obține rezultatul dorit. Când se cântăresc ingredientele, învățăm să estimăm cantități și să deosebim consistența produselor.

Copiii își antrenează abilitățile motorii brute (de ex. frământarea aluatului) și abilitățile motorii fine (de exemplu decorarea produselor coapte cu perle de zahăr etc.).

La ora de gătit, copiii află, de asemenea, că există și anumite reguli (se respectă ordinea, cantitățile și dimensiunile) pe care trebuie să le urmeze pentru a obține rezultatul dorit, ca apoi să vadă și să guste ceea ce au realizat și pentru care au muncit în echipă!

Toate acestea desfășurându-se în limba germană maternă, le dezvoltă și mai mult vocabularul limbii germane.

Experimente

Experimentarea este distractivă și extinde orizonturile unui copil cu o mulțime de fațete noi și fascinante. Prin experimente, cei mici și curioși, pot învăța conținuturi de bază despre natură și împrejurimile ei imediate. Acest lucru îi fascinează și în același timp le crește automat curiozitatea și nevoia de a înțelege ce se întâmplă. În plus, învățarea prin experimente antrenează înțelegerea logică a științei. Accesul la disciplinele școlare, cum ar fi matematica, biologia sau chimia, le pot fi mai ușoare pentru că sunt deja familiarizați cu gândirea științifică și aplicarea practică a acesteia. Toate acestea desfășurându-se în limba germană maternă, le dezvoltă și mai mult vocabularul limbii germane.